ביג בן מתנות במיתוג אישי | ביג בן הדפסה על מוצרים
טל. 052-5852085
(הודעות SMS או ווטסאפ אינן פעילות)
בין 7:00 ל- 17:00

כתובת מייל למשלוח תמונות, הקדשות והודעות:
 
bigben.gifts@gmail.com  

קישור לג'מבו מייל למשלוח קבצים גדולים


פקס 077-4600134
דואר: ת.ד. 3487 חולון 5813302


 
איך מזמינים?
1. עושים הזמנה על-פי ההנחיות בדף המוצר.
2. תמונה / תמונות (וכיתוב) שולחים במייל או בג'מבו מייל.
3. במייל חוזר תקבלו סקיצה גרפית לאישור.
4. רק לאחר אישור הסקיצה תתבקשו ליצור קשר טלפוני ולשלם. 
5. אמצעי תשלום (תשלום בכרטיס אשראי מתבצע בטלפון בלבד):
כל הדרכים לשלם לביג בן מתנות: ישראכרט, מסטר קארד,
6. לאחר קבלת התשלום אנו מדפיסים את המוצר עצמו.

דף הבית >> מידע למתחתנים >> ספקים ונותני שרות >> בחירת קייטרינג לחתונה

בחירת קייטרינג לחתונה  
 
עוד פקטור חשוב שישפיע על איכות החתונה שלכם הוא נושא המזון המוגש בחתונה.
 
ישנם אולמות וגני אירועים שמספקים גם את שירותי ההסעדה ומציגים מצב נתון. לעומתם ישנם מקומות, אשר עובדים עם כמה חברות קייטרינג ואתם צריכים לבחור ביניהם. סוג נוסף הוא אולם או גן אירועים אשר מספקים רק את המקום ועליכם לטרוח ולחפש עוד ספק.

 
 
 
 

לפני שאתם יוצאים לחפש את הקייטרינג שיסעיד את האורחים שלכם, כדאי לבדוק כמה נושאים:
  • מהו התקציב שלכם למנה.
  • כמות המוזמנים הצפויה.
  • בהנחה שכבר בחרתם אולם, מהו המרחק הגיאוגרפי בין אולם האירועים לבין חברת הקייטרינג. חשוב שיהיה כמה שיותר קצר.
 
 בשלב הראשון כדאי לקבל המלצות על הקייטרינג מחברים / מכרים / ספקים אחרים. יש שפע של המלצות? עכשיו סננו את אלה הרחוקים מאולם או גן האירועים. בקשו הצעות מחיר מאלה שנשארו. קחו בחשבון, שהתעריף למנה נקבע על-פי מספר המשתתפים: ככל שכמות האורחים גדולה יותר, כך יורד המחיר למנה. לא כדאי לתת הערכה מוגזמת, שכן במידה שביקשתם הצעת מחיר למספר גבוה של אנשים ובפועל אתם מצמצמים את כמות המוזמנים, תידרשו בסופו של דבר לשלם את המחיר הגבוה. על כן הטוב ביותר הוא לבקש את הצעת המחיר לטווח מוזמנים. ייתכן מאד שתקבלו 2 הצעות מחיר.
 
עכשיו סננו את אלה אשר חורגים בצורה משמעותית מהתקציב והשארו עם 3-4 חברות קייטרינג, אותן יהיה כדאי לבדוק.
 
 
מה צריך לדעת לפני שחותמים על חוזה עם חברת קייטרינג?
  • ניסיון: כדאי לוודא שחברת הקייטרינג ותיקה ומבוססת. אין זו חובה שיהיה לה ותק של שנים ארוכות, אך רצוי שיהיה לה ניסיון בהגשה באירועים בסדר גודל שלכם.  
  • התמחות והתאמת הקייטרינג לאופי האירוע ולאופי הקהל: קיימות חברות שיש להן התמחויות ייחודיות, למשל אסאדו או לחילופין אוכל צמחוני/חלבי. אם אתם עורכים אירוע בטבע – כדאי שתשכרו קייטרינג המנוסה בתחום, שכן תנאי העבודה שלהם שונים מאלה של העבודה במטבח. אם חלק ניכר מהאורחים שלכם חרדים, מומלץ לקחת חברת קייטרינג שנתונה לפיקוח של הכשר בד"צ. אם אין לכם עניין בהתמחות מסויימת, כדאי לשכור את שרותיה של חברה בעלת מגוון התמחויות.
  • המלצות מלקוחות: בקשו המלצות של לקוחות קודמים.
  • סגנונות הגשה: מהם סוגי ההגשה המקובלים אצלם? הגשה למרכזי שולחן, הגשה אישית, מזנונים / בופה, מטבח פתוח לעיני האורחים, חצי מזנון חצי הגשה, טאפאס (מנות קטנות, "נגיעות"), הגשת קוקטייל. מה ההבדלים במחירים.
  • שעות עבודה: בדקו מהן שעות העבודה המקובלות בחברת הקייטרינג ומה המחיר לכל שעת עבודה נוספת. קחו בחשבון שמעבר לשעות המקובלות עובד צוות מצומצם יותר, שכן גם כמות הקהל מתמעטת.
  • טעימות: בדקו כמה סוגי טעימות מכל מנה אתם מקבלים. ישנן חברות שנותנות את אותה כמות שנותנים באירוע. כלומר, אם לדוגמא המנה הראשונה מורכבת מ- 5 סוגי סלטים, הם יתנו לכם בטעימות 5 סוגי סלטים. אל תסכימו. תוודאו שיש לכם אפשרות בחירה.
  • זמן הטעימות: קיימות חברות קייטרינג המאפשרות טעימות רק לשם קביעת התפריט ולאחר חתימה על החוזה. אם אינכם מכירים באופן אישי את המזון המוגש על-ידי חברת הקייטרינג איתה נפגשתם, כדאי להתעקש ששלב הטעימות יתקיים לפני החתימה על החוזה.
  • אנשים בטעימות: בדקו כמה אנשים יכולים להגיע לטעימות. בדרך-כלל מקובל עד 6 איש (הכלה, החתן, ההורים).                                         
  • רשיון משרד הבריאות: רשיון בר-תוקף של משרד הבריאות מבטיח שהמטבח נקי ושאף אחד לא יסתער על חברת הקייטרינג ביום האירוע ויפגע בהכנות לחתונה שלכם.
  • מחיר המנה ותכולתה: על-פי-רוב תקבלו תפריט ובו מגוון מנות לבחירה. במידה שאתם רוצים שינוי - בררו כמה יעלה לכם להוסיף פריטים לארוחה הבסיסית. כמו כן, אם המחיר כולל משקאות ואיזה.
  • מנות מיוחדות: במידה וידוע לכם על אורחים שדורשים תפריט מיוחד (צמחוני / הכשר בד"צ / נטול מלח / ילדים וכד') – בררו עם האולם על אפשרות כזאת וכן את מחירה, לעומת מחיר מנה רגילה. על-פי רוב, מנות צמחוניות ומנות ילדים זולות יותר מתפריט בשרי. במידה שמדובר בכמות גדולה, יחסית, כדאי להתעקש על המחיר הנמוך יותר. בדרך כלל, מנות עם הכשר בד"צ יקרות יותר מהכשר של הרבנות. במידה שלחברת הקייטרינג עצמה אין הכשר של בד"צ יש לוודא שהמנות הללו יוגשו בכלים חד-פעמיים, אחרת האורחים שכל-כך טרחתם למענם לא יאכלו זאת. אל תשכחו להזמין מנות כאלה, עם בחירת התפריט.
  • בר משקאות: במידה שחברת הקייטרינג מספקת גם משקאות חריפים, בדקו איזה ואם יש צורך - כמה יעלה לשדרג את הבר במשקאות תוצרת חוץ. מידע זה טוב גם להשוואת מחירים, במידה שתחליטו לקנות אלכוהול בעצמכם.
  • עמדות מזנונים: במקרה של הגשת "בופה", בררו כמה עמדות יהיו באירוע. לא משנה כמה עמדות הגשה מציעים לכם – תמיד בקשו עוד עמדה. כמה שיש יותר עמדות – כך ישנם פחות אנשים בתור שעומדים פחות זמן.
  • מלצרים: בדקו כמה שולחנות יש לכל מלצר, במקרה של הגשה לשולחן. בדרך כלל, שולחן אחד או שניים של 10 מקומות למלצר. האידיאלי הוא מלצר לשולחן של 10 איש. תוספת מלצרים כרוכה בתשלום, אך זה כמובן נתון למו"מ.
  • דיילות: בדקו אם חברת הקייטרינג מספקת גם דיילות לקבל את פני הבאים ולחלק את המתנות לאורחים בתחילה או בסיום האירוע.
  • שפות נוספות: במידה שקהל האורחים בחתונה שלכם מורכב גם מעולים חדשים / אורחים מחו"ל, חשוב לוודא שיהיו גם מלצרים וברמנים אשר דוברים שפות נוספות.
  • תעודת כשרות: תנאי של הרבנות לאשר נישואין במקום הוא קיומה של תעודת כשרות בתוקף. כמו כן, כדאי להתאים את סוג תעודת הכשרות לקהל האורחים הקרובים.
  • ביטוח צד ג': לוודא שיש לחברת הקייטרינג ביטוח צד ג' לכמות האורחים שלכם.
  • רשימה מסודרת: בבואכם לפגישה עם חברת הקייטרינג, כדאי לבוא מוכנים, עם רשימת שאלות המעניינות אתכם.
לנוחותכם, תוכלו להדפיס את טבלת ראשי הפרקים ולקחת אותה אתכם.
 
 
מה כדאי לבדוק?
לאחר שבחרתם את חברות הקייטרינג המועדפות עליכם, מומלץ ללכת לראות אותם בעבודה, הלכה למעשה, ורצוי שזה יהיה באותו מקום בו אתם מתחתנים. במידה שאין להם אירועים קודמים באולם החתונות שלכם, כדאי לבדוק אותם באירוע באותו סדר גודל כשלכם.
 
מומלץ לקחת כמה אופציות, גם כדי שתהיה לכם אפשרות בחירה וגם כדי שלא יתאמצו יותר מהמקובל עליהם ביום הביקור שלכם.
 
 
כמה נקודות שכדאי לתת עליהן את הדעת, כאשר הולכים לראות את חברת הקייטרינג בחתונה אחרת:
  • צורת ההגשה והאסטתיקה – של הצלחת, במקרה של הגשה אישית, ושל המזנונים – במקרה של בופה.
  • כלי האוכל וההגשה – אם מוצאים חן בעיניכם.
  • בדקו שכל המנות יוצאות יחד, במקרה של הגשה לשולחנות, ושלא נוצר מצב בו חלק מהאורחים באותו שולחן כבר סיימו לאכול, בעוד האחרים עדיין לא קיבלו את הזמנתם.
  • בדקו אם המלצרים מפנים בקבוקים ריקים וכלים ריקים ומלוכלכים וקשובים לבקשות האורחים.
  • חשוב להשאר עד סיום הארוחה ולבדוק אם המלצרים ממהרים לפנות את השולחנות בסוף הערב, בטרם הסתיים האירוע ובעוד האורחים יושבים ליד השולחן. לאחר סיום הארוחה עליהם להשאיר על השולחן את הכוסות ובקבוקי השתיה המלאים. ישנם מקומות בהם מאלצים את המלצרים לפנות את כל הכלים, כולל הכוסות, למרות שישנם עוד אנשים ליד השולחן. הקפידו שזה לא יקרה לכם. לא נעים לתת לאורחים תחושה שמגרשים אותם.
  • במקרה של מזנונים – בדקו אם יש מספיק עמדות ומספיק אוכל בכל העמדות, אם אין עיכוב במילוי חוזר, האם יש מספיק מלצרים/מגישים ואם החיוך אדיב וחייכני.
  • שימו לב להופעה והלבוש של המלצרים וכל אנשי הצוות.
 
רשמו לעצמכם הערות והשגות, במידה שישנן, וציינו אותם בפני אנשי הקייטרניג, בבואכם למפגש המסכם.
 
 
בחירת התפריט
בבואכם לקבוע את התפריט חשוב להתייחס לקהל המוזמנים ולא רק לטעמכם האישי. מן הסתם אינכם יודעים מהו טעמם האישי של האורחים , אולם אתם יכולים לקחת בחשבון את ארץ המוצא של מרבית האורחים ולהתייעץ בנושא זה עם חברת הקייטרינג.
 
במידה שידוע לכם על אורחים בעלי דרישות מיוחדות (מנות צמחוניות / מנות ילדים / הכשר בד"צ) וכדומה – ציינו זאת בתפריט, המצורף לחוזה.
 
אם החלטתם שאתם רוצים לערוך חתונה צמחונית או חלבית כדאי לציין זאת בהזמנות. אורחים רבים מגיעים בדרך כלל רעבים לחתונה ומצפים לאכול בה בשר. לא הייתם רוצים שאורחים יעזבו את החתונה משום שהם רעבים. אמנם בכל מקרה תמיד יהיה מי שיתלונן, כי אף פעם אי אפשר לרצות את כולם, אבל בודאי לא הייתם רוצים שיתלוננו על כך ש"לא היה מה לאכול".
 
תאמו עם חברת הקייטרינג שהם מביאים לכם כמה מנות לחדר החתן-כלה באולם האירועים. גם אם אין לכם תיאבון בגלל המתח או כל סיבה אחרת, מומלץ מאד לאכול לפני האירוע, כי בחתונה עצמה לא יהיה לכם זמן לשבת וליהנות מהארוחה. מחכה לכם ערב ארוך ואתם עלולים למצוא את עצמכם חלשים משום שלא אכלתם כל היום. מן הסתם בודאי גם תשתו אלכוהול  ולא כדאי לעשות זאת על קיבה ריקה.
 
במידה שמיד אחרי החתונה אתם הולכים למלון, מומלץ להזמין 2 חמגשיות לסיום הערב, כדי שתוכלו לקחת אותן אתכם. לאחר שעות ארוכות בהן הוצאתם אנרגיות, אתם עלולים למצוא את עצמכם רעבים ומטבח המלון כבר יהיה סגור בהגיעכם.
 
 
חתונה הפוכה
מהי חתונה הפוכה? בחתונה הפוכה לוח הזמנים גמיש. במקום המסורת המקובלת: קבלת פנים > חופה > ארוחה > ריקודים > מנה אחרונה , בחתונה הפוכה כשמה כן היא, הופכים את הסדר ומתחילים דווקא בארוחה ורק אחריה עורכים את החופה, מה שמבטיח שכל האורחים יהיו נוכחים בחופה.
 
הערה: לא מומלץ להפוך את כל סדר האירוע, אלא רק בין הארוחה לחופה: ארוחה > חופה > ריקודים > חטיפים מ"קבלת הפנים" > מנה אחרונה. הבחירה בידיכם אם לאפשר מנה אחרונה מיד לאחר הארוחה או לבקש להוצאי חלק לאחר הארוחה ולשמור חלק לסוף.
 
חתונה הפוכה מתאימה יותר במקרה של הגשה במזנונים (בופה). מאחר שלא כל האורחים מגיעים באותו זמן, במקרה של הגשה למרכזי שולחן או הגשה אישית, הבלגן עלול לחגוג. לעומת זאת, במצב של הגשה במזנונים פותחים את המזנונים לארוחה לאחר שהגיעו כרבע מהמוזמנים. כך נמנעים מהתורים הארוכים המשתרכים במזנונים ועד החופה כולם כבר שבעים ולא חסרי סבלנות.
 
חתונה הפוכה מתאימה יותר במקרה שכל האירוע מתקיים באותו מתחם. היא אינה מתאימה לחתונת קיץ הנערכת בגן ובאולם, שכן האורחים צריכים לנדוד ממקום למקום, מה שהופך את הדבר לטירחה.
 
במקרה שהחלטתם לערוך חתונה הפוכה תוכלו לוותר על החטיפים שהיו אמורים להיות מוגשים בקבלת הפנים ובכך להוריד עלויות. במידה שאתם מתכננים ערב ארוך אל תוך הלילה, תוכלו לבקש שהחטיפים יוגשו מאוחר יותר אל רחבת הריקודים ולמי שנשאר ליד השולחנות.
 
כדאי לוודא מבעוד מועד עם הרב, שמתאים לו לערוך את החופה בשעה יותר מאוחרת מהמקובל עליו.
 
כדי למנוע הפתעות מהאורחים, כדאי לציין בהזמנות את לוח הזמנים של החתונה או לפחות לכתוב שארוחת הערב תוגש לפני החופה.
 
 
 
מתוק אקטיבי
כדי להבטיח שמסיבת הריקודים תמשך ללא הפסק, אפשר לבקש להגיש את המנות האחרונות ישירות לרחבת הריקודים, כמו גם את המתוקים מ"בר המתוקים" במידה שיש כזה.
 
 
 
החתימה על החוזה
נקודות חשובות שצריך לקחת בחשבון בעת חתימה החוזה עם חברת הקייטרינג, מלבד כמות המוזמנים, המנות הרזרביות והמחירים:
  • תאריך ומקום האירוע.
  • מאיזו שעה עד איזו שעה עומד לרשותכם צוות הקייטרינג.
  • כמות המלצרים.
  • שמות מנהל האירוע ואנשי מפתח מטעם הקייטרינג, כולל מספרי טלפון.
  • כל הנקודות שסוכמו ביניכם בעל-פה, על בסיס הרשימות שהכנתם, כולל תוספות ובונוסים למיניהם, במידה שהובטחו.
  • התפריט שסוכם, כולל מנות מיוחדות.
  • לוח זמנים בסיסי (נתון לשינויים שלכם ובתיאום איתם), במיוחד אם הוחלט על חתונה הפוכה.
  • הערה: במידה שהוחלט שהמנות האחרונות מוגשות רק בסוף האירוע, מומלץ לבקש להוריד מהחשבון, שכן עד סוף הערב כמות האורחים מצטמצמת בצורה משמעותית.
מידע זה מוגש כעוד שרות ללקוחות על ידי ביג בן מתנות לאורחים.
 



 
 

ביג בן מתנות, מתנות במיתוג אישי
ביג בן מתנות (Big ben Gifts) , מתנות במיתוג אישי | הדפסה על מוצרים | חולצות עם הדפסה לבר מצווה | חולצות מודפסות לחתונה ולמסיבת רווקים | מתנות לגני ילדים ולתלמידים | מתנות לתחילת שנת הלימודים | מתנות לסוף שנה | מתנות אישיות עם הדפסה | מתנות לחיילים / מחיילים | הדפסה על מגני הוקרה למפקדים ולחיילים | מתנות קטנות לחגים | מתנות קטנות לעובדים | הדפסה על מוצרים לרכב | מתנות לגננת ולסיעות, למורה ולצוות | מתנות לגני ילדים, צהרונים, פעוטונים, מעונות יום | מתנות לתלמידים | מתנות עם תמונות.
 
טלפון: 052-5852085 * פקס. 077-4600134 * אי-מייל: bigben.gifts@gmail.com
ביג בן הדפסות על מוצרים, ביג בן הדפסה על מתנות



[למעלה]
לייבסיטי - בניית אתרים